© Ilse Liekens

House L

The renovation of this terraced house in Antwerp kept the existing building volume almost exactly as it was.

The use of the existing spaces was maximized by using carefully positioned and designed furniture that allowed overlapping functions of some areas: use of hatches, beds in cupboard, sliding doors, …
A new dormer provides extra light on the top floor where a hammock turns this room into a place of peace and rest. A large opening in the wall connects the stair well with the living area.
There are outside areas on all floors. A small city garden on the ground floor, a roof terrace on the first floor and a cozy lounge between the sloping roof panes.

individual house

status completed - 2016
Location Antwerp
Client private
Team Evert Crols, Dirk Engelen, Sven Grooten, Simon Janssen, Sebastiaan Leroy, Charlotte Stes
© Ilse Liekens
© Ilse Liekens
© Ilse Liekens
© Ilse Liekens
© Ilse Liekens