© Ilse Liekens

House TJ

A doctor’s practice is integrated in this detached house.

The entrance to the practice is clearly visible at the front. The entrance to the dwelling on the other hand is discretely tucked away beneath the carport. The irregular pavilion roof rests on a pillar made of white lacquered steel fins and is positioned centrally in the two storeyed house. The staircase winds around this pillar. The outer walls are finished off in wood and the framework is in white lacquered wood. Three roof planes are covered by an extensive green roof. Via the fourth roof plane, rainwater pours down through a gargoyle and into the garden pond.
The house lives up to all the recent notions about passive energy and is built exclusively with sustainable materials.

individual house

Status completed - 2014
Location Bornem
Client private
Team Evert Crols, Dirk Engelen, Sven Grooten, Stijn Janssens, Sebastiaan Leroy
© Ilse Liekens
© Ilse Liekens
© Ilse Liekens
© Ilse Liekens
© Ilse Liekens
© Ilse Liekens
© Olmo Peeters