© B-architecten

Social grocer

In the Canal District of Sint-Jans-Molenbeek the first social grocery shop was opened. The shop is organised around a central shopping area.

The existing patio was stripped from its extensions and covered. This area becomes the heart of the shop. Daylight is allowed through five translucent cupolas. The shop assistants have a perfect view of the entire shop from this central area. The shop itself is decorated in a refined way and has a low maintenance cast polyurethane floor. Simple shelves display the goods. A semi transparent curtain provides for the necessary privacy in the reception area.

retail

Status completed - 2008
Location Sint-Jans-Molenbeek
Client City of Sint-Jans-Molenbeek
Surface 220 m²
Team Evert Crols, Dirk Engelen, Sven Grooten, Sebastiaan Leroy, Klaas Vanslembrouck
© B-architecten
© B-architecten