B-bis renovates Café Commercial of Antwerp hospitality entrepreneur Davy Schellemans

On 9 November 2023, Davy Schellemans is opening a new establishment a stone's throw from his Antwerp success restaurant Veranda. 'Café Commercial' is an old neighbourhood café that will be given a breath of fresh air, with a clear reference to how it used to be.

With this vision in mind, B-bis took care of the interior renovation. We kept the existing elements of the 1950s café to the maximum extent. Davy Schellemans talks about the renovation in Gazet van Antwerpen:

“Voor mij was het ontzettend belangrijk dat de architect met wie ik zou samenwerken voor de verbouwing en de restauratie even fel onder de indruk was van het pand als ik. Toen Dirk Engelen van B-bis architecten me waarschuwde dat elk detail dat we aanpasten de sfeer zou veranderen, wist ik dat ik de juiste persoon onder de arm had genomen. We hebben alles zo goed mogelijk verbouwd in de sfeer van weleer. Kleine details zoals een bordje met cour, waarvan de ‘u’ omgekeerd hangt, moesten we gewoon bewaren. Alle latjes van het plafond zijn verwijderd, genummerd, gereinigd en opnieuw geschilderd. Ze kleefden vol nicotine. De tafels zijn de originele marmeren, maar hebben we vergroot zodat je er makkelijker aan kunt eten en we hebben ze voorzien van een serviesschuifje. Ook de neonverlichting tegen het plafond werd in zijn ere hersteld.”

Read the full article here.

cafecommercial.be