‘De Mortier façade’: nine pages on House MB in Sabato magazine

Reading material of the day at B-bis: Sabato magazine. Included: ‘De Mortier façade’, a nine-page publication about the spectacular renovation we did for the owners of House MB. “Een seventieshuis met een spannende circulatie, een ‘Mad Men’-bureau en funky plafonds: welkom bij Jens en Lies Mortier, respectievelijk medeoprichter van het reclamebureau mortierbrigade en het reclameproductiehuis Ristrettofilms.”

"Het interieur ligt perfect in lijn met de visie van B-bis architecten: zij laten vintage én nieuwe elementen naadloos in elkaar overvloeien, zodat je je soms afvraagt wat origineel of toegevoegd is. Concreet zijn hier designklassiekers van Alfred Hendrickx, Eero Saarinen, Charles & Ray Eames en Ludvik Volak gemixt met hedendaagse fotografie van Stephan Vanfleteren en Frieke Janssens. ‘Dat voelt logisch voor ons, maar de vorige eigenaars hadden het compleet anders ingericht’, zegt Lies. ‘Het stond hier vol antiek. Grote kasten barricadeerden de raamopeningen. Maar het belangrijkste: de connectie met de tuin was geblokkeerd door een binnenzwembad dat later was aangebouwd. Dat vond ik jammer. B-bis architecten brak dat volume af, verdubbelde de raamopening en ontwierp een nieuw buitenzwembad met poolhouse. Je kunt nauwelijks zien dat het bijgebouwd is.’"


"B-bis architecten zetten de tanden in de secure verbouwing. Een doordachte keuze, want met dit soort modernistische panden heeft het Antwerpse kantoor al puike referenties. Dirk Engelen, medeoprichter van het kantoor, woont zelf in een unieke jarenzeventigbetonvilla, die hij heel omzichtig restaureerde. En ook hun renovatie van de Antwerpse Villa Kaplansky, gebouwd in 1934, was exemplarisch: de foto’s gingen de wereld rond. Of Mortiers project ook levende reclame wordt? ‘Het huis is een hidden gem in het groen. Wij zouden dat het liefst zo houden. Tot Sabato hier binnenviel.’ (lacht)"

Read the full article here.


Learn more about House MB.