House Weyers featured in Klara series 'De Modernisten'

Sven Grooten of B-architecten talks about his home in the Klara series 'De Modernisten'. Watch his contribution here.

De inventieve architect Willy Van Der Meeren was een socialist in hart en nieren. Zijn grootste missie was het ontwerpen van een betaalbare woning, een huis voor iedereen. Eentje dat in de fabriek gebouwd kon worden. Zo was elk gebouw dat hij ontwikkelde een prototype, met in het verre perspectief massaproductie.

Vincent Verelst is bezeten door modernistische architectuur. In deze negendelige online videoreeks De Modernisten gaat hij op zoek naar wat deze architecten als Renaat Braem, Peter Callebout en Willy Van Der Meeren dreef. Vincent bezoekt privéwoningen van onze belangrijkste modernistische architecten die elk op hun manier een invulling gaven aan de moderne architectuur. De huidige bewoners van de woningen nemen Vincent mee in de woning. Jos Vandenbreeden, directeur van het Sint-Lukasarchief in Brussel, vult het verhaal verder aan.

Negen afleveringen lang probeert Vincent samen met de bewoners en Jos Vandenbreeden te achterhalen waar deze Belgische modernisten zich tegen afzetten, maar vooral waar ze hun inspiratie haalden.


Discover more about House Weyers.