House LV II featured in Billie magazine

Featured in Billie magazine: looking inside the home of b-bis architect Sebastiaan Leroy. Nine years ago, he moved with his family from Antwerp's Left Bank to a 1970s low-rise villa.

"Ze waren niet op zoek naar een nieuwe woonst. En toch verhuisde architect Sebastiaan Leroy (52) met zijn gezin van Linkeroever naar Schoten. Hij en zijn vrouw vonden er een seventies-laagbouwvilla waar ze onmogelijk aan konden weerstaan. “Wonen op één verdieping is grote luxe.”

Een laagbouwvilla met een indrukwekkende voorgevel, een prachtig beboste tuin eromheen en binnenin genoeg ruimte voor een gezin van zeven. Sebastiaan en zijn vrouw hadden niet veel bedenktijd nodig om te weten: dit moest hun nieuwe woonst worden. In 2014 verhuisden ze van een klassiekere woning op Linkeroever naar deze laagbouwvilla uit 1970. De voorbije jaren brachten ze stapsgewijs verbeteringen aan. Met als jongste project een glazen wand tussen de enorme inkomhal en de leefruimte.

[...]

Dat ze een laagbouwvilla hebben, noemt Sebastiaan pure luxe. “Je gebruikt veel meer de volledige oppervlakte van je huis dan wanneer je gestapeld woont. Eigenlijk is onze hele woning onze living. We staan constant in contact met elkaar. Het helpt ook om de kinderen uit hun kamers te lokken.””


Read the full article here.

Learn more about House LV II.