© Yannick Milpas

House PL

The house, containing a doctor's surgery, is situated on a natural slope. Without altering the footprint and the view from the street, the living area at the higher garden-level has been thoroughly overhauled.

The prefab construction was dismantled, and the house was rebuilt around the remaining concrete outer walls. The new roof construction makes the available volume fully usable, and superfluous interior walls have been omitted. The rear roof was raised, so that the house could face the garden. The new cut-out in the rear façade allowed for the placement of a large window. Both the new and the renewed façades consist of a timber-frame construction.

individual house

Construction date 2019
Location Meise
Client private
Team Evert Crols, Dirk Engelen, Sven Grooten, Sebastiaan Leroy, Kristel Posen
© Yannick Milpas
© Yannick Milpas
© Yannick Milpas
© Yannick Milpas
© Yannick Milpas
© Yannick Milpas
© Yannick Milpas